maanantai 24. marraskuuta 2014

Tiger Hansa -työssäoppiminen-

Olen saanut työssäoppimispaikan Hansan Tiger liikkeestä. Siellä on paljon erilaisia tuotteita, kosmetiikasta elektroniikkaan ja askartelutavaroihin. Se on hyvin värikäs ja eloisa sekä varmasti huomiota herättävä kauppa. Päivän aikana käy paljon asiakkaita ja varsinkin iltapäivä on kiireisin aika olla kassalla.Tigerissä on todella hyvä ilmapiiri ja henkilökunta on myös mukava.

Olen ollut suurimmaksi osaksi kassalla eli harjoitellut asiakaspalvelua ja mielestäni se sujuu jo melko hyvin. Olen myös täyttänyt hyllyjä ja purkanut tuotteita. Minusta on ollut tosi mukavaa ja ei ole sattunut ainakaan vielä mitään vahinkoa.
                              

Sanastoa: piikki on liikkeen seinällä oleva "piikki" johon tuotteet ripustetaan jonoon. Fronttaus tarkoittaa tuotteiden esiin laittamista niin etteivät ne jää piiloon vaan ne asetetaan eteen näytille. Mallaus tarkoittaa uusien tuotteiden esille panoa niin että vanhemmat tuotteet siirretään toiseen piikkiin ja uudet laitetaan uuteen piikkiin esille. Pöydällä olevat tuotteet ovat esillä pienissä viinilaatikoissa. Jos asiakas ei haluakaan jostain syystä ostaa tuotetta tai se on rikki, hän voi kassalla jättää sen rekla laatikkoon. Täyttö tarkoittaa yksinkertaisesti tavaroiden esille laittamista, säilytys hyllystä pöydälle, jossa tuotteet ovat esillä. Viivakoodi on tuotteessa oleva koodi joka piipataan kassalla ja siitä saadaan selville tuotteen hinta. Mattoveitsi on tärkeä työväline esim. laatikoiden ja muovien avaamisessa. Lasti on iso kärry, jossa on uutta esille tulevaa sekä varastoon menevää tavaraa. Tarroitus tarkoittaa sitä että esim. kaikissa elintarvikkeissa ei ole suomenkielistä tekstiä joten tuotteisiin pitää laittaa suomennos tarralla.

                             Ei kommentteja:

Lähetä kommentti