torstai 11. helmikuuta 2016

Salo Designille

 Järjestimme siis yhdessä oman tiimini ja toisen tiimin kanssa kuvausjärjestelyt Salo Designille, tulevaa lehtiaukeamaa ja some kampanjaa varten. Salo Design on muuttamassa ja liikkeen pitäjä  Hely Sainio-Lehtovirta pyysi meidän visualistien apua.

Lehtiaukeama:

Tutkimustyö 
Tutkimme tiimissä erilaisia lehtiä, ja niiden eri tyylejä ja mietimme minkälainen olisi eniten meidän mieleen. On myös tärkeää mitata aukeama ja taitto.

Ideointi
Etsimme mm. pinterestistä tyylikuvia ja ideoita esim. taittoon ja kuviin liittyen. Aiheemme on siis muutto ja teemme lehtiaukeaman omasta näkökulmastamme. Olemme tehneet muutamia luonnoksia aukeamasta ja erilaisia vaihtoehtoja miten materiaali ; kuvat ja tekstit on sijoitettu. Alkuperäinen ajatus oli tehdä juttu Kodin Gloria- sisustus lehteen, mutta parempi vaihtoehto olisi yrittää saada juttu Salon seudun sanomiin, se on luetumpi ja juttu saisi enemmän huomiota.

Suunnittelu
 Työnjako oli seuraava: Hannah muokkasi kuvat, Anni kirjoitti tekstin ja minä suunnittelin taittoa ja tein luonnoksen.

Kuvausjärjestelyt:

Ideointi
Mietimme mitä kaikkea muuttoon liittyy ja mistä kulmasta lähdemme työstämään kuvauksia.
Ensimmäinen ideamme oli että on iso pahvilaatikko kasa (laatikoista tulee ulos Helyn tuotteita), jonka päällä istuisi joku laiskamato syömässä suklaata ja kasan vieressä seisoisi toinen muutto työhön motivoitunut henkilö vihaisena.
Toinen idea oli että olisi jono ihmisiä kävelemässä (muuttoautolle) ja he kaikki kantavat Helyn tuotteita ja muutto kuormaa. Ideat toteutui hyvin ja kuvatessa tuli lisää hyviä ideoita mieleen jotka toteutimme.

Valmistelu
Ennen kuin aloimme kuvaamaan, laitoimme kamerat valmiiksi ja tarkistimme että kaikissa on muistikortit ja muu tarvittava. Sitten etsimme sopivan kuvauspaikan. Osa haki tuotteet ja rekvisiitan liikkeestä ja toiset valmistelivat ja siivosivat kuvauspaikan joka oli sote puolen aula, koska siinä oli korkea valkoinen seinä, jota tarvitsimme. Kun kaikki oli valmista aloimme sommittelemaan ja asettelemaan kaikki valmiiksi.

Kuvia: 
 Some kampanja:
 Markkinoimme Salo Designia ja muuttoa mm. instagrammissa ja facebookissa. Muokkasimme kuvia lightroomissa ja photoshopissa esim. säätämällä valaistuksia ja rajauksia ja Maikki teki Salo Designin instagrammiin hienon Gifin. Veimme myös vanhan liikkeen näyteikkunaan isoja julistemaisia kuvia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti